Media 2011

2011:

– Persbericht –

10de Rotary on Wheels ondersteunt King David Schoolfonds van het Pantarijn

Zondag 18 september 2011 organiseerde Rotary on Wheels haar 10de tourtocht in de regio. ‘s-Morgens verzamelde zich 35 oldtimers en cabrio’s bij kasteel Hoekelum in Bennekom. Geheel in de sfeer van de afgelopen zomer werden de rijders ontvangen en kregen ze instructie voor de te rijden rit. Om 9 uur startte de eerste deelnemers voor een rit richting Deelen en Dieren. De rijders werden beproefd met een orientatierit via zogenaamde bolletje pijltje tekens. Gedurende de rit moesten foto’s van ijkpunten herkend worden. Zoals we gewend zijn van Rotary on Wheels geen eenvoudige opgave.

Na een ontspannen stop in kasteel Doornenburg en in totaal 138 km later kwamen de deelnemers weer terug bij kasteel Hoekelum. De equipes werden onder grote belangstelling ontvangen. Vervolgens was er uitgebreid de mogelijkheid om het rijdersveld te bewonderen. Als afsluiting volgde een concours d’Elegance voor de oldtimers; een speciale presentatie van de auto’s ouder dan 25 jaar.
Ondanks de bijzonder sombere weersvoorspellingen viel het weer gelukkig mee. Door de cabriorijders kon de rit nagenoeg volledig open verreden worden. De enkele bui deerden het publiek gelukkig niet waardoor de belangstelling wederom hoog was. Het publiek kon haar stem op de mooiste auto uitbrengen.
De auto’s waren van zeer diverse aard. Van Jaguar E-type en Bentley tot diverse Honda’s S2000. Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk koud- en warmbuffet.

De prijzen werden dit jaar in de wacht gesleept door de heer M. Hennipman met een Peugeot 403 (publieksprijs) en een Volvo P1800 uit 1966 van de heer Van Roekel (juryprijs).
De prijs voor de beste navigatie ging dit jaar met een nipte overwinning naar de heer J. Rodenburg.

Rotary on Wheels organiseert het evenement om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. De afgelopen jaren zijn een fors aantal projecten ondersteunt. Dit jaar is het Kind David Schoolfonds verkozen. Een project dat geïnitieerd is door scholengemeenschap Pantarijn uit Wageningen. Hierdoor moet het voor een aantal getalenteerde kinderen in Rwanda (Afrika) mogelijk worden om middels een studie een toekomst op te bouwen.
Rotary on Wheels wist dit jaar een bedrag van € 10.000,- bij elkaar te brengen wat door de organisatoren van het King David Schoolfonds enthousiast werd ontvangen. Rotary voorzitter Jan Weevers voegde daar nog aan toe te verwachten dat door een aanstaande wielertocht dit bedrag nog aanmerkelijk verder zal stijgen.

Op de foto de overhandiging van de cheque door de voorzitter van Rotary on Wheels Harmen Harmsma en Jan Weevers (voorzitter Rotary Wageningen) aan het King David Schoolfonds.