Media 2007

2007:

– Persbericht –

6de Rotary on Wheels ondersteunt zorgboerderij voor ouderen “De Willemshoeve”

Afgelopen zondag 16 september organiseerde Rotary on Wheels haar 6de tourtocht in de regio. ‘s-Morgens verzamelde zich 55 oldtimers en cabrio’s bij kasteel Hoekelum in Bennekom. In een zonnige sfeer werden de rijders ontvangen en kregen ze instructie voor de te rijden rit. Om 10 uur stipt startte de eerste deelnemers voor een rit richting Stroe en Vierhouten. De rijders werden beproefd op 3 onderdelen namelijk: rijden langs een ingetekende lijn, een puntenrit en als afsluiting een zogenaamde bolletje pijltje rit. Met de gevonden letters tijdens de puntenrit moest het juiste woord worden gevormd en uiteraard was het de bedoeling de uitgezette route zo exact mogelijk te rijden. Na een ontspannen stop in Vierhouten en in totaal 160 km later kwamen de deelnemers weer terug bij kasteel Hoekelum. De equipes werden onder grote belangstelling ontvangen. Vervolgens was er uitgebreid de mogelijkheid om het rijdersveld te bewonderen. Dit gebeurde in een heerlijke najaarszon in een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje. Het publiek kon haar stem op de mooiste auto uitbrengen.
De auto’s waren van zeer diverse aard. Van Triumph Stag en Bentley tot diverse Honda’s S2000.
Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk koud- en warmbuffet.

De prijzen werden dit jaar in de wacht gesleept door de heer J. Matser met een Maserati Ghibli uit 1974 (publieksprijs) en een Maserati 4.2 Kyalami uit 1975 (juryprijs). De Kyalami van de heer L. de Weijer uit Houten is een zeer zeldzame auto. De auto is een prototype en heeft slechts 18.000 echte kilometers gereden. Voorheen is hij eigendom geweest van de familie De Tomaso, een vermaard autofabrikant.
De prijs voor de beste navigatie ging dit jaar naar de heer F. Theunissen uit Wageningen.

Rotary on Wheels organiseert het evenement om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. Dit jaar betekende dat de zorgboerderij voor ouderen “De Willemhoeve” extra ondersteund wordt. De Willemshoeve is ingericht om ouderen één of meerdere dagdelen per week bezig te houden en ze daarbij een zinvolle dagbesteding te geven op het platteland. Rotary on Wheels wist dit jaar een bedrag van € 6.500,- bij elkaar te brengen dat vervolgens besteed zal worden aan de bouw van een plantenkas.

afbeelding Rotary-on-wheels-willemshoeve

Hiernaast foto van de overhandiging van de cheque door de voorzitter van Rotary on Wheels aan Marleen Slagt en Wout van Deelen van De Willemshoeve. Op de achtergrond de winnende Maserati Kyalami (Juryprijs).