Media 2008

2008:

– Persbericht –

7de Rotary on Wheels ondersteunt Jeugdtheaterschool Open Venster”

Afgelopen zondag 21 september organiseerde Rotary on Wheels haar 7de tourtocht in de regio. ‘s-Morgens verzamelde zich 54 oldtimers en cabrio’s bij kasteel Hoekelum in Bennekom. In een zonnige sfeer werden de rijders ontvangen en kregen ze instructie voor de te rijden rit. Om 10 uur stipt startte de eerste deelnemers voor een rit richting de Betuwe. De rijders werden beproefd op 3 onderdelen namelijk: rijden langs een ingetekende lijn, een puntenrit en als afsluiting een zogenaamde bolletje pijltje rit. Tijdens het rijden van de puntenrit en de ingetekende lijnrit, moesten de deelnemers fotofragmenten herkennen tijdens de rit en deze in de goede volgorde plaatsen. Uiteraard was het de bedoeling de uitgezette route zo exact mogelijk te rijden. Na een ontspannen stop in Mariënwaerdt kwamen de deelnemers weer terug bij kasteel Hoekelum. De equipes werden onder grote belangstelling ontvangen. Vervolgens was er uitgebreid de mogelijkheid om het rijdersveld te bewonderen. Dit gebeurde in een heerlijke najaarszon in een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje. Het publiek kon haar stem op de mooiste auto uitbrengen.
De auto’s waren van zeer diverse aard. Van Bristol 401 uit 1953 en MG TC uit 1948 tot moderne cabrio’s waaronder Honda’s S2000.
Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk koud- en warmbuffet.

Wederom werden prijzen uitgereikt waaronder de publieksprijs, juryprijs en beste navigatie. Winnaars waren bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend.

Rotary on Wheels organiseert het evenement om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. Dit jaar betekende dat het centrum voor Kunstzinnige Vorming ’t Venster ondersteund wordt. De stichting zal dit jaar een Jongerentheater starten voor de leeftijdscategorie 10 tot 24 jaar met als doel dat de jongeren worden gestimuleerd om zichzelf te leren uitdrukken en sociaal vaardiger te maken. Voor de organisatie had ’t Venster dringend behoefte aan een bestelauto.
Deze wens kon Rotary on Wheels met de opbrengsten uit de tourrit in vervulling laten gaan.

Hiernaast een foto van de aangeboden auto. Op de foto het bestuur van Rotary on Wheels (van links naar rechts) Willie Zitterstein, Hans Moormann, Ad Stolk (voorzitter) en Guus Bongers.