Media 2009

2009:

– Persbericht –

8ste Rotary on Wheels helpt Voedselbank Nederveluwe aan een koelwagen”

Afgelopen zondag 20 september organiseerde Rotary on Wheels haar 8ste tourtocht in de regio. ‘s-Morgens verzamelde zich 40 oldtimers en cabrio’s bij kasteel Hoekelum in Bennekom. In een nog wat heiige sfeer werden de rijders ontvangen en kregen ze instructie voor de te rijden rit. Om 10.30 uur stipt startte de eerste deelnemers voor een rit richting de Utrechtse Heuvelrug. De oriëntatierit werd gereden met een zogenaamde bolletje pijltje rit waarbij aan de hand van afbeeldingen werd aangegeven hoe te rijden. Zowel rijder als navigator moesten goed opletten want onderweg stonden letters langs de weg waarmee een woord gevormd moest worden. Na een ontspannen stop bij kasteel Doorn kwamen de deelnemers weer terug bij kasteel Hoekelum. De equipes werden onder grote belangstelling ontvangen. Vervolgens was er uitgebreid de mogelijkheid om het rijdersveld te bewonderen. Dit gebeurde in een heerlijke najaarszon in een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk koud- en warmbuffet. Winnaar van de oriëntatierit was de heer Locher met zijn Renault Floride uit 1965. Tweede werd de heer Visser met zijn MG en derde de heer Surenbroek met een Citroën CX.

Dit jaar werd ook een concours d’Elegance gehouden. Hierbij werden de auto’s één voor één voorgereden waardoor ze nadrukkelijk bekeken konden worden. Een deskundige jury keurde en waardeerde de auto’s waarbij uiteindelijk als nummer 1 eindigde de Mercedes 220s Cabrio uit 1956 van de heer Stalber. Als tweede eindigde de Jaguar E-type van de heer Nefkens. De prijs voor meest speciale auto ging naar de MG TC uit 1948 van de heer Visser. De 1ste prijs voor auto’s na 1979 ging naar de heer Hagestein met zijn Mercedes 300 CE.

Rotary on Wheels organiseert het evenement om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. Dit jaar werd de Voedselbank Nederveluwe ondersteund. De Voedselbank helpt de minst bedeelden wekelijks met voedselpakketten. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers die elke week weer een groeiend aantal gezinnen helpen. Via de opbrengst van de rit kan Rotary on Wheels de Voedselbank een koelwagen schenken. Hierdoor kan de stichting het hele jaar door voedsel ophalen. Een geweldige aanvulling voor de Voedselbank waar de voorzitster mw. Van Vloten duidelijk zeer blij mee was.