Media 2010

2010:

– Persbericht –

Rotary on Wheels bouwt mee aan Tutorhuis in Rwanda.

Zondag 19 september organiseerde Rotary on Wheels haar inmiddels traditionele tourtocht. In de vroege ochtend verzamelde zich oldtimers en cabrio’s bij kasteel Hoekelum in Bennekom. Onder het genot van een kopje koffie werden de rijders ontvangen en volgde de instructie voor de te rijden rit. Vervolgens startte de eerste deelnemers voor een zeer fraaie rit richting Apeldoorn en de Posbank in Arnhem. De oriëntatie rit bestond uit 3 delen, te weten een zogenaamde bolletje pijltje rit, waarbij aan de hand van afbeeldingen werd aangegeven hoe te rijden, via foto’s en via een kaart. Na een ontspannen stop in Eerbeek kwamen de deelnemers weer terug bij kasteel Hoekelum. De equipes werden onder grote belangstelling ontvangen. Vervolgens was er uitgebreid de mogelijkheid om het rijdersveld te bewonderen. Dit gebeurde in een weliswaar koude maar nog zeer aangename en ontspannen sfeer met een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk koud- en warmbuffet.

Winnaar van de oriëntatierit was de heer Otterlo met zijn Fiat 124 Sport Coupe uit 1971. Tweede werd de heer Akse met zijn Jaguar E type Serie III OTS en derde de heer Robberts met een Austin Healy 3000MKIII.

Dit jaar werd ook een concours d’Elegance gehouden. Hierbij werden de auto’s één voor één voorgereden waardoor ze nadrukkelijk bekeken konden worden. Een deskundige jury keurde en waardeerde de auto’s waarbij uiteindelijk als nummer 1 eindigde de Peugeot 402 B uit 1939 van de heer Hennipman. De publieksprijs ging naar de heer Stalborch met zijn Mercedes 220S Cabrio uit 1956.

Rotary on Wheels organiseert het evenement om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen.

Dit jaar werd een initiatief van (ex-)leerlingen van Scholengemeenschap Pantarijn uit Wageningen ondersteund. Ze hebben sinds enkele jaren een zeer constructief contact met de King Davidschool in Rwanda, Afrika. Voor de afgestudeerde studenten wordt nu een tutorhuis gerealiseerd. Dit tutorhuis is bedoeld als tijdelijke woon- en werkplek voor de tijd dat ze een vervolgopleiding kunnen beginnen. In Afrika moet je hiervoor al snel een jaar wachten en via het tutorhuis kunnen studenten dit jaar overbruggen zonder in de bedelarij of erger terecht te komen.