Media 2013

2013:

PERSBERICHT

Op zondag 14 april vond de 11e Rally voor Classic Cars plaats. De organisatie is tot stand gekomen door samenwerking tussen Rotary Wageningen en Rotary Oosterbeek-Kabeljauw. De deelnemers hebben samen met het regionale bedrijfsleven een bedrag van € 8.500 bijeengebracht voor drie goede doelen in Oosterbeek/Renkum en in Wageningen:

  1. Dierenambulance West Veluwe (DAZWV):
  2. De Wijde Wereld: Een geïntegreerd wooninitiatief voor geestelijk gehandicapten in het centrum van Wageningen
  3. Inloopcentrum Markt 17: Het inloopcentrum Markt 17 is een ontmoetingsplek in het centrum van Wageningen. Een plek om op adem te komen in het centrum van Wageningen. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken.

De Rally startte in Oosterbeek op het Raadhuisplein. Burgemeester Jean Paul Gebben wenst de rijders een behouden vaart. Na een rit over de Veluwe en door de Betuwe bereikte de 50 deelnemende equipes Wageningen. De feestelijkheden ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan werden opgeluisterd met een rit door het centrum waarvoor speciale toestemming was verleend. De terrasbezoekers op de markt werden op een prachtige optocht getrakteerd.

De Rally is een puzzelrit en geen snelheidsproef. De deelnemers, afkomstig uit heel Nederland, moesten onderweg tal opdrachten uitvoeren. Een scherp waarnemingsvermogen was nodig om de opdrachten goed te kunnen uitvoeren.

De heren Akse en Tielemans wonnen de rit en ontvingen de wisseltrofee van burgemeester van Rumund. Zij reden in een Jaguar E-type. Volgend jaar zullen zij met de trofee als inzet deelnemen. Tweede werden de moeder en dochter Tielemans met een Fiat 500 en derde de heer Mulderij met een Burton. Uiteindelijk is het de combinatie van chauffeur en navigator die het resultaat van een equipe bepalen. De auto’s zijn vooral leuk om te zien en om te horen. Tal van stadgenoten kwamen bij vertrek en aankomst kijken naar de opgestelde auto’s, zoals de vooroorlogse, oogstrelende en ronkende Bentley.

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn alweer in volle gang. Volgend jaar, waarschijnlijk weer in april, zal de 12e rally worden georganiseerd. Dan met een start in of om Wageningen en een finish in de regio Oosterbeek.

Voor de liefhebbers zal er binnenkort een kort filmpje, de uitslag en impressies worden geplaatst op de website van Rotary on Wheels (www.rotaryonwheels.nl)

Wageningen/Oosterbeek: 14 april 2013

Meer informatie: Herman Gehem: 0651901501

Bijlage: (foto’s die vrij van rechten zijn en dus gebruikt mogen worden.)

bentley 2_start
foto 1: Vooroorlogse Bentley met 4,8 liter motor en compressor goed voor maar liefst 200 PK!

 

 

 

 

 

 
jaguar1-kllfoto 2: De start werd geleid door de burgemeester van Oosterbeek, Jean Paul Gebben.

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars-klein
foto 3: De trotse winnaars, de heren Akse en Tielemans met de wisseltrofee ‘DE RALLY’

 

 

 

 

 

 

*******************************************************************************

– PERSBERICHT – (vooraankondiging)

11de Rotary on Wheels

logo_row_180Op 14 april vindt de (classic) sportscar rally van Oosterbeek naar Wageningen over 130 kilometer plaats. Start: Raadhuisplein in Oosterbeek tussen 9:30 en 10:30 uur. Via een mooie en avontuurlijk rit langs en over de Veluwe en Betuwe zal tussen 15.30 en 16.00 uur gefinisht worden bij het Hof van Wageningen aan de Lawickse Allee. Iedereen die de circa 60 klassiekers van dichtbij wil bekijken is dan van harte welkom, vrij entree! De auto’s staan bij vertrek in Oosterbeek opgesteld op het Raadhuisplein en bij aankomst in Wageningen op het gras aan de stadsgracht achter het Hotel opgesteld. Om 18.30 uur gaan de auto’s weer huiswaarts.

Rotary on Wheels organiseert al jaren een rally. Dit jaar is de opzet verbreed door de samenwerking met Rotaryclub Oosterbeek-Kabeljauw en WMHC. De doelstelling is niet enkel een prettige dag te organiseren voor de deelnemers en de bezoekers, maar vooral om geld bijeen te brengen voor een aantal goede doelen. Dit jaar zijn dat:

  1. Dierenambulance West Veluwe (DAZWV):
  2. De Wijde Wereld: Een geïntegreerd wooninitiatief voor geestelijk gehandicapten in het centrum van Wageningen
  3. Inloopcentrum Markt 17: Het inloopcentrum Markt 17 is een ontmoetingsplek in het centrum van Wageningen. Een plek om op adem te komen in het centrum van Wageningen. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Het evenement wordt gesponsord door een groot aantal bedrijven uit de regio. Wie dat zijn kunt u vinden op de website van Rotary on Wheels (www.rotaryonwheels.nl ).

Voor een liefhebber van klassieke auto’s is dit een niet te missen evenement!

Kom tussen 9 en 11 naar Oosterbeek of tussen 15.30 en 18.30 naar het Hof van Wageningen.

Inschrijving aan deze unieke rally met uw cabrio of klassieker is nog steeds mogelijk!! Inschrijving via www.rotaryonwheels.nl

ROW contact:
Hans de Nijs.
Mail: info@rotaryonwheels.nl
Tel: 0318-414200